Medlemskontingent

Kjære teatervenn!

I disse dager får du tilsendt innbetalingsblankett for medlemskapet ditt i Teatrets Venner for kommende år, 2022.

Som medlem tenker vi på hva vi får igjen for å betale kontingenten, for å være medlem. Og i år har vi spesielt tenkt på det. Vi synes vi har gått et slags underskudd, på en rar måte. Underskudd på teateropplevelser. Vi har knapt nok vært der og opplevd forestillinger. Vi har kjøpt billetter, ventet og håpet, og så måttet levere dem inn igjen. Noen har vært på noen forestillinger. En stund så det lyst ut, nypremiere på «Jesus Christ Superstar» på vårparten. En – om mulig – enda større energibombe av en forestilling enn i fjor. Preget av at alle var spillesugne. Den gikk for halv, det vil i denne sammenheng si full sal i vår. Andre forestillinger ble også satt opp, både nye og tidligere. Teatret har prøvd og prøvd – og fikk til det som var mulig.

Etter sommeren øynet vi en lysning fra den mørke skogsstien. Og så glapp det rett før vi kom ut av skogen, med streik som rammer teatrene over hele landet. Og så står vi her og vet ikke akkurat når vi kan komme i teatret igjen. Styret har selvsagt ikke tatt noe standpunkt i denne konflikten. Det eneste vi innstendig ønsker, er at partene møter hverandre og kan finne en felles løsning som gjør at teatret kan bli slik det skal være: et inspirasjonssted som gir oss energi, tankevekkere, glede, kunnskap, refleksjon, opplevelser. Der er vi nå, i ventefasen. Vi vet den går over.

Som medlem er det lett å tenke at har vi ikke har fått full valuta for kontingenten i år. Selv om det har vært redusert virksomhet i over ett år, har vi like fullt utgifter til drift. Vi støtter teatret der vi pleier, med stipend. Vi gir kunstnerisk pris. Planla medlemstur, som glapp. Vi gir dere informasjonen vi kan. Medlemsbladet er der. Kontoret vårt er i funksjon. Vi har fått til noen få reduserte medlemstreff. Arrangerte årsmøte. Vi solgte to leiligheter i fjor, kjøpte en i fjor og en i år. Våre leiligheter er nå bedre tilpasset teatrets behov.

Hvis vi skal være i full, normal drift igjen når også streiken er over, må vi være sikre på at vi har økonomi til å drive slik vi skal. Og teatret må vite at de fortsatt har alle sine aktive venner. Nå trenger de det mer enn noen gang! Den eneste måten vi får til det på, er at alle fornyer medlemskapet. Det er ditt bidrag når vi kommer ordentlig i gang igjen. Betaler du det innen fristen, slipper vi også å ha ekstra utgifter på å minne deg på å betale. God teatersesong, når den kommer for fullt igjen!

Beste hilsen, på vegne av hele styret

Eirik Lien, styreleder