Venneforestilling 12. april: Hei kjære heim

OM FORESTILLINGEN

Du kan kjøpe et hus, men ikke et hjem
Mennesket er stadig på reise, men et sted vil vi alltid vende tilbake til.

For tiden er vi mye hjemme, og i forestillingen Hei kjære heim er vårt forhold til hjemmet sentrum for en humoristisk og musikalsk samfunnssatire.
Et hjem er noe fysisk og svært konkret. Et hjem er samtidig en sinnstilstand. Det er en lukt og en stemning. Et hjem er alltid mer enn fargekoder på veggene og en samling av ting. Det er også følelsen av å høre til – noe som skal gi oss trygghet og hvile i en kaotisk verden. Ideen om et hjem er dypt rotfestet i den norske folkesjelen. Men det er ingen selvfølge at man har et.
«Hjem» kan også beskrive en bevegelse og en forflytning. Når du skal hjem, hvor er du egentlig på vei da? Kan man kanskje finne et hjem i sitt eget indre?
Trioen Trønderhøns, bestående av Marianne Meløy, Siri Gjære og Ingrid Bergstrøm, har levert musikalske publikumsfavoritter med snert og underfundighet i en årrekke. Drevet av et stort indre trykk legger de ut om de mer eller mindre logiske sammenhengene rundt oss, med stadig nye perspektiver på tilværelsen generelt og seg selv spesielt.
Som alltid når Trønderhøns står på scenen er det med glimt i øyet, kjappe replikker og med nøye utvalgte låter. I Hei kjære heim kommer perler fra countrymusikkens katalog til å stå sentralt – en sjanger som er skapt for hjemlig lengsel og søkende sjeler.
Samarbeidsproduksjon med Turnéteatret i Trøndelag.
Billetter må kjøpes i billettluka – de er reservert frem til ti dager før spilldato så sant det ikke er utsolgt.