Venneforestilling: Romeo og Juliet 25. januar

Mandag 25. januar ser vi “Romeo og Juliet” sammen, en av teatrets store vårsatsninger. Forestillingen starter kl. 19.30.

Verona herjes av pandemi, brutal uro og låste familiekonflikter. Både mennesker og samfunn er infisert, men to ungdommer ønsker å bryte ned murene med sin altoppslukende kjærlighet.

De to samfunnstoppene Montague og Capulet hater hverandre, noe familiene har gjort i generasjoner. Men i møtet mellom barna deres, Romeo og Juliet, snur hatet til kjærlighet. De elsker hverandre med en kraft så sterk og betingelsesløs at den får et helt grunnfjell av fiendskap og fordom til å riste. Kanskje til og med slå sprekker.

Enhver generasjon fortjener sin egen Romeo og Juliet. Den udødelige fortellingen fra slutten av 1500-tallet har gjennom århundrer vært en referanse for alle historier om kjærlighet – både mulig og umulig.

Slik sett er Romeo og Juliet er den ultimate kjærlighetshistorien, pakket med ungdommelig livskraft og fremtidstro. Men det er også en brutal historie om hat, hevn og drap – og en refleksjon om hvilken verden vi ønsker å overlate til den oppvoksende generasjonen.

Med språklig frodighet fra blankvers med enderim til vulgær flåkjeft, og gjennom sjangerspenn fra tragedie til komedie, speiler Shakespeares historie også vår samtid. En verden der kjærligheten har vanskelige vekstvilkår.

Forfatter, bonde og dramatiker Hans Magnus Ystgaard fra Sparbu har hatt stor suksess med sine oversettelser for blant andre Trøndelag Teater og Rabarbrateatret. Han står bak den rykende ferske oversettelsen til kav nordtrøndersk. Shakespeares verseformer er nemlig som skapt for den musikalske trønderdialekten!

Regissør Kjersti Haugen og det kunstneriske laget som stod for den kritikerroste suksessen Den hemmelige hagen, setter publikum inn i en tidløs verden, der de fantastiske kostymene og den dystopiske scenografien peker på både fortid og fremtid.

Billetter

Billettene  kjøpes i billettluka – husk å ta med medlemsbeviset så du får rabatten.

 

Husk munnbind : )