Forrykende fortelling!

Jeg var på premieren lørdag 24. august. Én-mannsteater, fortelling om en person som levde for 400 år siden. Riktignok er det Trond Peter Stamsø Munch – men lell! Tenkte jeg. Og så gikk vi hjem etter 1 ½ time – fullstendig overrumplet av en forrykende (bokstavelig talt!) fortelling, framført med innlevelse, variasjon, fortellerglede, kraft og spennvidde. Ved hjelp av teknikk innhylles vi i isødets ubarmhjertighet. En fortelling om pågangsmot og (dum)dristighet basert på en konges uimotståelige sug etter lett-tjent rikdom. Lykken – i form av tilsynelatende enkel tilgang via Nordvestpassasjen – fantes i Østens krydder, der pepper’n gror!

Trond Peter Stamsø Munch framfører en to-lags fortelling i sin forestilling: Jens Munch (Trond Peters far) og Jens Munk, en dansk skipper som på Christian IV’s ordre sommeren 1619 drar med to skip og 70 mann fra København mot nordvest til lykken og rikdommen.

Jens Munk kommer tilbake året etter …

Trond Peter Stamsø Munch gir oss samtidig en innføring i hvordan lys- og lydteknikk kan brukes direkte til å skape effekter. Vi som har vokst opp med radioteater, f eks i lørdagsbarnetimen, får noen déjà-vu’er. Og får noen spektakulære nordlys underveis.

Som leder for venneforeninga synes jeg det er min plikt å opplyse dere om denne perlen i høstens repertoar. Den kan komme i skyggen av de større oppsetningene, de som nok selger seg selv. Kost på dere denne teateropplevelsen! Ikke vent til den tas av!

https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/tidens-korthet